Minnepris i Svein Wålands ånd

Også under årets UBM deles det ut diplom og pengegave til minne om Svein Wåland. KBK-spilleren var bare 16 og et halvt år da han døde.

Samme året som han døde under en trening i badmintonsenteret, tok 16-åringen gull i alle tre klassene i UBM, forteller Trond Wåland.

For presidenten i Norges Badmintonforbund er det en stor glede å dele ut prisen til minne om hans fire år yngre bror. Prisen, som består av en pengegave og et diplom, deles ut under UBM-banketten lørdag.

- I tillegg til å være talentfull, var Svein en veldig sosial, snill og godt likt gutt, forteller Trond Wåland.

Derfor er det ikke nok å være sportslig flink for å bli en av de tre nominerte guttene og jentene til å motta Svein Wålands minnepris.

- Det er helt i Sveins ånd at andre kvaliteter er vel så viktige. Vi legger vekt på at det er en person som er sosial og positiv, og som opptrer hjelpende og støttende overfor andre, understreker Wåland.

Han er med på å velge ut en gutt og en jente blant de nominerte kandidatene, som blir foreslått av landslagstrenerne.

Wåland glemmer aldri septemberdagen i 1991 da broren uten forvarsel falt om i forbindelse med oppvarming i badmintonhallen.

- Han snublet og falt. Først trodde vi han tøyset, men det var hjertestans, og livet sto ikke til å redde, sier Trond Wåland.

I etterkant av brorens død, tok forbundsstyret i NBF initiativ til å døpe om et jubileumsfond til Svein Wålands minnefond. Det er avkastningen herfra som muliggjør det årlige stipendet til to UBM-spillere i U15- eller U17-klassen.

- Det er en fin måte å minnes Svein på for oss som kjente ham. Og selv om de yngre ikke vet hvem han er, er det viktig å holde fram de verdiene Svein sto for. Det er både stas å bli nominert, og ærefullt å motta prisen, sier Trond Wåland.

Her kan du se oversikt over tidligere mottakere av stipend fra minnefondet.